17e “Chinese-Bridge” Chinese Proficiency Competition succesvol afgerond

De finale van de 17e “Chinese-Bridge” Chinese Proficiency Competitie voor secundaire onderwijs is afgelopen zaterdag succesvol gehouden in het conferentierui tee van het AdeK guesthouse. De competitie werd georganiseerd door het Confucius instituut. In de finale stonden vijf leerlingen tegen elkaar, nadat zij in de voorrondes op 6 mei hadden gekwalificeerd voor de finale.

In de finale werden de leerlingen getoets op hun spreekvaardigheid in het Mandarijn Chinees. De vijf finalisten moesten eerst een kort spreekbeurt houden, gevolgd door een vragen ronde over de algemene kennis over China en een talentenronde.
De vijfkoppige jury bestond uit Liu Zhenhua, Consul bij de Chinese Ambassade in Paramaribo, Chanrui Wang, DNA Lid, Zhao Yang, voorzitter van de Asscociatie van Chinese ondernemers in Suriname, Firdaus Samijadi, vanuit het Ministerie van Binnenlandse zaken en Aifen Chen, de Chinese directeur van het Confucius instituut AdeK.

De winnaar na een totale score van 85.4 punten werd Hailey Chung. Ninah Marhe werd tweede met een scoor van 83.8 punten. Yu Darryl Sewbaran met 76 punten, Jaydon Tse met 73.4 punten en Arush Sitaldin met 69.4 punten maakten de lijst van vijf compleet.
Alle vijf finalisten waren studenten van het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (AAHA). Sinds het schooljaar 2020 maakt het Mandarijn Chinees deel uit van het curriculum van het AAHA. Het Mandarijns is een van de meest gesproken talen in de wereld. Engels, Hindi, Spaans en Frans zijn de andere talen in de lijst van vijf meest gesproken talen in de wereld.

error: Kopiëren mag niet!