NBA-finale 2024

DOOR CHRIS DINSDALE
6 juni 2024 – 23 juni 2024 – De NBA Finals gaan van start, een best-of-seven play-off tussen de Boston Celtics en de Dallas Mavericks, de kampioensteams van de Eastern en Western Conferences van de NBA.

De Dallas Mavericks, die voor het eerst sinds het in de wacht slepen van de trofee in 2011 in de NBA Finals verschijnen, staan ​​tegenover Boston Celtics, die op jacht zijn naar een record 18e kroon.

Na een record van 64-18 winst/verlies in het reguliere seizoen – als nummer 1 geplaatst in de Eastern Conference – streven de Celtics ernaar een einde te maken aan de 14 jaar durende titeldroogte na nederlagen in 2010 en 2022. Ze bereikten het paradepaardje door zich veilig te stellen overwinningen in de play-off-serie op Miami, Cleveland en Indiana.

De Dallas Mavericks schakelden elk van de vier beste zaden van de conferentie uit tijdens de play-offs om de derde plaats in de NBA Finals veilig te stellen, met overwinningen tegen LA Clippers, Oklahoma en Minnesota.

Het tweetal ontmoette elkaar 86 keer in de geschiedenis van de NBA, waarbij de Celtics 46 wedstrijden wonnen en de Mavericks 40, allemaal in het reguliere seizoen.

error: Kopiëren mag niet!