Minister Ramdin belicht ananasproject tijdens SDG-Panel op SIDS-conferentie

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerken nam op 28 mei deel aan een high-level paneldiscussie tijdens de 4e Internationale Conferentie over Small Island Developing States (SIDS4) in Antigua en Barbuda.

De conferentie, die van 27 tot en met 30 mei plaatsvond, omvatte diverse evenementen, waaronder paneldiscussies over de United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG).

Minister Ramdin belichtte de voortgang van twee UN SDG-fondsprojecten in Suriname: het ASTA-project, ook bekend als het Ananasproject, en Project 3 ‘Leave No One Behind’.

Hij benadrukte de multidimensionale aanpak van het ASTA-project, dat gericht is op de ananasteelt, een vrucht met diepgewortelde inheemse kennis. Het project bevordert decentralisatie en economische groei door technologieën van de Horticulture Hub, gefinancierd door het UN SDG-fonds. Dit moet de economische capaciteit van betrokken districten vergroten. Project 1, een roadmap voor een duurzaam financieel systeem, is inmiddels afgerond.

error: Kopiëren mag niet!