Klachten over specialisten in MMC Nieuw Nickerie blijven aanhouden

Inwoners van Nieuw Nickerie en omstreken  blijven geconfronteerd worden met een gebrek aan specialisten in het Mungra Medisch Centrum (MMC), waardoor noodzakelijke medische behandelingen vaak niet ter plaatse kunnen worden uitgevoerd. Dit probleem zorgt voor aanzienlijke onrust en ongemak onder de bevolking, vooral omdat patiënten vaak naar Paramaribo moeten reizen voor specialistische zorg.

Situatie krijgt nodige aandacht

Directrice Shaista Abdul van het MMC heeft eerder al aandacht besteed aan dit probleem. Zij legde uit dat de meeste specialisten die naar het district komen, slechts voor een bepaalde periode beschikbaar zijn. In deze tussenliggende perioden kunnen patiënten gedwongen zijn om naar Paramaribo te reizen voor de nodige behandelingen.

Hoewel Abdul heeft aangegeven dat er een goede samenwerking bestaat tussen het MMC en andere ziekenhuizen in het land, blijft de situatie zorgwekkend voor de burgers. De kosten en het ongemak die gepaard gaan met het reizen naar Paramaribo vormen een grote last voor veel patiënten en hun families.

Situatie specialisten 

Dagblad Suriname heeft directrice Abdul benaderd om verduidelijking te krijgen over de huidige stand van zaken in het Medisch Mungra Centrum wat betreft de beschikbaarheid van specialisten. 

Abdul geeft in het interview met de redactie van Dagblad Suriname bevestigend te kennen, dat er momenteel een tekort is aan bepaalde specialisten binnen het ziekenhuis. Dit probleem is dan ook bekend bij de directie en er zijn al dringende stappen ondernomen om spoedig de situatie te verbeteren.

Verschillende aanpakstrategieën

Volgens Abdul is het ziekenhuis actief bezig met wervingscampagnes en werkt het samen met opleidingsinstituten om ervoor te zorgen dat er in de toekomst voldoende specialisten aangetrokken en behouden kunnen worden. “We zijn ons bewust van de zorgen en nemen dit zeer serieus”, aldus Abdul.

Naast deze lange termijn strategieën worden er volgens Abdul ook tijdelijke oplossingen geïmplementeerd om de impact op de zorg voor de patiënten zoveel mogelijk te beperken. 

error: Kopiëren mag niet!