De strafzaken van Trump

DOOR DUNCAN MIL
May 31, 2024 – De veroordeling van Donald Trump voor alle 34 aanklachten wegens staatsmisdrijven in New York markeert het einde van de rechtszaak in de zwijggeldzaak, maar er blijven een drietal vervolgingen boven de voormalige president hangen.

De jury heeft donderdagmiddag (30 mei) laat in de middag (30 mei) hun oordeel uitgesproken over de beschuldigingen van het vervalsen van bedrijfsgegevens, na twee dagen van beraadslagingen die meer dan negen uur in beslag namen.

Nu komt de veroordeling op 11 juli en de kans op een gevangenisstraf. De advocaten van Trump hebben echter beloofd in beroep te zullen gaan tegen het vonnis. Trump hekelde het proces boos als een ‘schande’ en vertelde verslaggevers dat hij een ‘onschuldige man’ was.

Het vervalsen van bedrijfsgegevens is het laagste aantal misdrijven in de staat New York. Er staat maximaal vier jaar gevangenisstraf op, hoewel de rechter uiteindelijk zal beslissen, en er is geen garantie dat hij Trump gevangenisstraf zal geven.

Districtsadvocaat Alvin Bragg van Manhattan heeft geweigerd te zeggen of de aanklagers gevangenisstraf zouden eisen. Trump wordt ook geconfronteerd met de dreiging van gevangenisstraf in drie andere strafzaken waarbij beroep wordt aangetekend en andere juridische gevechten.

De zwijggeldveroordeling weerhoudt Trump er niet van zijn campagne voort te zetten of president te worden.

error: Kopiëren mag niet!