Zoetermeerse menstruatietassen voor Sarasvatischool aan Indira Gandhiweg

Op de Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne/Wereld Menstruatiedag, 28 mei, zijn 98 tassen met menstruatieprodukten uitgereikt aan 98 scholieren van de middelbare school Sarasvatischool aan de Indira Gandhiweg.

Namens initiatiefnemers Pritha Maheswari van yogastudio Mahé Yoga en Sham Hira van de Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer (SSCAZ) is Kathleen Laiafat bereid gevonden om de tassen te overhandigen aan de scholieren. Kathleen is geen onbekende: als oud-Zoetermeerse én eerste karma yogi (vrijwilliger) bij Mahé Yoga, was zij de meest voor de hand liggende persoon om in Suriname deze mooie taak uit te voeren.

Namens de Sarasvatischool heeft leerkracht Anoeshka Jiawan-Jangbahadoersingh haar dank namens de jongedames overgebracht. Naast de menstruatieprodukten zaten er in de tassen ook geurtjes en andere cosmeticaspullen. Daarnaast bevatte elke tas een ‘empowering quote’ voor de meisjes. Want dat is de doelstelling van Pritha en Sham: jongedames empoweren. Ze in hun kracht te zetten in plaats van gehinderd worden door ongemak.

Het verheugt Pritha en Sham, dat dankzij de vele donateurs juist op deze bijzondere internationale menstruatiedag de overhandiging heeft kunnen plaatsvinden. Pritha en Sham zijn voor volgend jaar op zoek naar sponsors en donateurs. Geïnteresseerden kunnen hiervoor mailen naar: [email protected].

error: Kopiëren mag niet!