Bewoners Bamboedam, Nickerie, herstellen weg op eigen initiatief

De bewoners van Bamboedam in het district Nickerie hebben hun slecht begaanbare wegen eigenhandig hersteld. Met behulp van kleine ondernemers en door gezamenlijke inspanningen zijn de diepe kuilen in de zandwegen opgevuld en geëgaliseerd, waardoor de buurt weer beter bereikbaar is geworden.

De zandwegen van Bamboedam waren een bron van ergernis voor de bewoners. De diepe kuilen die vol water waren nadat het had geregend, maakten het moeilijk om veilig hun bestemming te bereiken. Deze situatie leidde tot veel klachten en frustraties binnen de gemeenschap. In plaats van te wachten op overheidsingrijpen, namen de bewoners het heft in eigen handen.

Gemeenschapsactie

Kleine ondernemers leverden hun bijdrage en met vereende krachten begonnen de bewoners aan het egaliseren van de wegen. De gezamenlijke inspanning zorgde ervoor dat de werkzaamheden snel en effectief werden uitgevoerd. De wegen zijn nu aanzienlijk verbeterd, tot grote tevredenheid van de gemeenschap.

Zonder overheidssteun

Wat deze prestatie nog opmerkelijker maakt, is dat het project volledig zonder tussenkomst van de regering is gerealiseerd. De buurtbewoners benadrukken dat dit een initiatief van de gemeenschap zelf was, gesteund door de ondernemers binnen de wijk. Dit project is een bewijs van de kracht van lokale samenwerking en zelfredzaamheid.

error: Kopiëren mag niet!