Jah Prince lanceerde onlangs lied ter ere van wijlen ‘Papa Touwtji’

Eric Clare (60), beter bekend als ‘Jah Prince’, heeft onlangs een lied uitgebracht ter ere van wijlen Johan Touwslager ‘Papa Touwtji’. Jah Prince woont al dertig jaar in Nederland en is momenteel op vakantie in Suriname. Hij is een reggae- en dancehall artiest die is opgegroeid  te ‘Land van Dijk’.

Het lied ‘Ode aan Papa Touwtji’ is twee jaar na de dood van de populaire dancehall artiest geschreven. De oorspronkelijke versie stond al op cd, maar had niet de juiste focus.

In gesprek met Dagblad Suriname vertelde Jah Prince het volgende: “Ik heb een persoonlijke band met ‘Papa T’ gehad, en kende hem al van jongsaf, hij had een bijzondere woordenschat in de Surinaamse taal. Ik sta vierkant achter de Surinaamse taal. Mijn oma sprak veel Sranantongo en gebruikte veel spreekwoorden en gezegden. Uit zijn teksten kon ik opmaken dat hij door zijn grootouders is grootgebracht. Ik kende Touwtji goed, zowel voor- als na zijn amputatie, en we zijn altijd vrienden gebleven. Touwslager verdient een standbeeld of straatnaam”, pleit Jah Prince en haalde vroegere herinneringen op.

“A dis’ w’e pley spesrutu gi papa Touwtji, A dis we’ pley gi sargi papa Touwtji, Papa Touwtji yu de na sabana maar w’e hor yu baka, Ala ten te mi e prakseri Touwtji watra e long na mi ai”, luidt een stukje uit het lied.

Op 9 juni is het precies negentien jaar geleden dat Papa T is overleden. “Ik heb het initiatief genomen om dit nummer te maken. Er komt ook een documentaire ter gelegenheid van de twintigste sterfdag van Papa T”, aldus Jah Prince, die de jongere broer is van de bekende moppentapper Orlando Voorn, die tijdens de vliegramp van 1989 op Zanderij is omgekomen.

Jah Prince heeft in Suriname gewerkt bij het voormalige radiostation KBC, waar hij samen met Guno Ravenberg een populair reggae programma ‘Raggae Yah Boogie’ presenteerde. Z’n krachten heeft hij ook bij radio Boskopu gegeven. Jah Prince wilt met dit nummer, ‘Ode aan Papa Touwtji’, wijlen Papa Touwtji eren. 

(Rahana N.)     

error: Kopiëren mag niet!