Surinaamse jongeren staan solidair met Palestijnen in oorlogsgebied Gaza

Honderden Surinaamse jongeren, waaronder vooral scholieren, hebben zich op social media solidair getoond met Palestijnen in de Gazastrook, dat al enkele maanden de scene is van ernstige mensenrechtenschendingen.

Het beeld  ‘All Eyes on Rafah’ op social media platform Instagram is tientallen miljoenen keren gedeeld. Ook in Suriname is het flink gedeeld.

Jongeren maken zich ernstige zorgen over de slechte humanitaire staat van de gehele Palestijnse bevolking in Gaza, maar in het bijzonder van jongeren, vrouwen en bejaarden. Middels het delen van de beelden wordt aandacht gevraagd van de internationale gemeenschap voor de situatie. Een uitgestrekte vallei met bijna oneindige rijen aan tentenkampen en daarop de leuze “All Eyes on Rafah”. Het AI-beeld wordt massaal gedeeld op social media, op Instagram, al meer dan 40 miljoen keer. En de teller loopt steeds verder op. 

Na maanden van strijd en Israëlische aanvallen op de nabijgelegen tentenkampen in Rafah zijn inmiddels honderden doden in dit gebied gevallen. De roep om in te grijpen in Gaza wordt steeds luider. 

Moslimorganisaties in Suriname zijn eerder dit jaar, in samenwerking met minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, begonnen met het inzamelen van geld voor Palestina. Minister Somohardjo had in dit verband een ontmoeting met de directeur van het Surinaamse Rode Kruis en gesprekken met de Stichting der Islamitische Vereniging Suriname (SIS). Dit is één van de organisaties die samen met het platform ‘Gerechtigheid voor Palestina’ de inzamelingsactie voor de getroffen personen in Palestina ondersteunt.

Ook andere grote moslimorganisaties zoals het SMF, SIO en SMA steunen deze inzamelingsactie. Het gaat om humanitaire hulp voor de bevolking die is getroffen in Palestina. 

error: Kopiëren mag niet!