“Hoe politieke dieven mijn leven ruïneerden”

De 55-jarige Imro heeft Dagblad Suriname benaderd en verteld op welke wijze hij zijn spaargeld door hyperinflatie feitelijk in rook is opgegaan. Hieronder deelt hij zijn verhaal met de samenleving.

“Mijn naam is Imro, 55 jaar oud, en ik werk al sinds mijn 25e – blijkbaar om het ideale slachtoffer te zijn voor politieke dieven. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, die ik altijd heb opgevoed met de waarde van hard werken en sparen, want dat zorgt zogenaamd voor een veilige toekomst. Nou, dat had ik mis.”

“Mijn ouders hadden het minder goed”, aldus Imro, “niet door gebrek aan inkomsten, maar door iets veel sinisterders: politieke dieven. Ze hadden trouw gespaard en een levensverzekering afgesloten in de lokale munt, de Surinaamse dollar (SRD). Alles leek in kannen en kruiken, totdat hyperinflatie hun spaargeld verwoestte. En ja hoor, hun verzekering werd ook niets meer waard. Dit steekt dieven in de nacht de loef af; dit was diefstal in daglicht, goedgekeurd door corrupte politici.”

“Ik dacht dat ik het beter zou doen, dat mijn generatie immuun zou zijn voor deze stompzinnige diefstal. Wat naïef van mij. Nu sta ik voor dezelfde verdomde ramp. Net als bij mijn ouders is mijn spaargeld in rook opgegaan. De hyperinflatie heeft alles peperduur gemaakt en wederom, mijn spaargeld en inspanningen zijn waardeloos geworden.”

Voor Imro is het leven verschrikkelijk. Elke dag voelt voor hem als een nieuwe uitdaging om simpelweg te overleven. “En weet je wat het ergste is? Over vijf jaar ga ik met pensioen. Met welk geld?! Mijn spaargeld is verdwenen en mijn pensioen is ook niets meer waard door deze devaluatie. Wie had gedacht dat mijn leven zo zou eindigen na een leven van hard werken en rechtvaardig blijven?”

Dus wat hebben we geleerd, is de vraag die Imro stelt? “Sparen en een goede opvoeding zijn blijkbaar niet genoeg om te overleven in een systeem vol politieke dieven.”

“Twee generaties door dezelfde misdaden getroffen, en nog steeds geen vooruitzicht op een betere toekomst. Wat een geweldige manier om je leven door te brengen, toch? Gefeliciteerd, politieke dieven, jullie hebben weer een mensenleven geruïneerd. Chapeau!”

error: Kopiëren mag niet!