34-jarige monteur in Nieuw Nickerie opgepakt voor verduistering brandstofpompen

De politie van het bureau Nieuw Nickerie heeft maandag 27 mei de 34-jarige S.A., ter zake verdenking van verduistering van brandstofpompen, aangehouden.

Tegen deze verdachte, die monteur is in Nieuw Nickerie, was vrijdag 5 april aangifte gedaan door de 60-jarige ondernemer R.K. uit Paramaribo, die actief is in de vangst van zeegarnalen. Volgens de aangever had hij deze monteur in het verleden vaak ingehuurd voor montagewerkzaamheden aan zijn trawlers. Voor het laatst had hij S.A. vier defecte brandstofpompen ter reparatie aangeboden. 

Naderhand is gebleken dat S.A. de pompen nooit heeft gerepareerd en dat zelfs twee van de vier pompen zijn verdwenen. Herhaalde pogingen van de eigenaar om de pompen terug te krijgen, waren tevergeefs, aangezien S.A. met verschillende smoezen kwam. Hierdoor rees bij de aangever het vermoeden dat de monteur de pompen aan derden moest hebben verkocht.

Na een ingesteld onderzoek door de politie, werd S.A. op het politiebureau ontboden en bij aanmelding op 27 mei direct in de kraag gevat.

De verdachte werd voorgeleid en is na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!