Arbeidsinspectie geeft deze week uitsluitsel in kwestie ontslag bondsvoorzitter bij EBS

De dienst Arbeidsinspectie van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken zal uiterlijk eind deze week uitsluitsel geven in de ontslagkwestie van Marciano Hellings, werkzaam bij de EBS en voorzitter van de vakbond binnen het bedrijf, OWOS (Ogane Werknemers Organisatie Suriname).

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, voorzitter van de cluster van ministers die belast is met vakbonds- en arbeidsaangelegenheden, zei vorige week vrijdag dat hij samen met zijn collega van Arbeid, Steven Mac Andrew de vakbond bij de EBS en de vakcentrale UvAV heeft ontvangen voor een onderhoud. In de ontslagkwestie van Hellings is daarbij afgesproken dat het traject van de Arbeidsinspectie wordt bewandeld en dat de bevindingen worden afgewacht. 

Minister Ramdin zei vorige week vrijdag op de regeringspersconferentie dat naast de ontslagkwestie ook aan de orde is geweest het vraagstuk van de beoogde reorganisatie binnen de EBS in het kader van de verhoogde energietarieven. Onder meer gaat het daarbij om het doorvoeren van maatregelen gericht op de verhoging van de efficiëntie binnen het bedrijf. Hierover is de regering volgens Ramdin het niet oneens met de vakbond. De regering heeft reeds het besluit genomen dat er gekeken zal worden naar dit vraagstuk. 

Een andere kwestie die de vakbond bij de EBS onder de aandacht heeft gebracht is die met betrekking tot de aanvang van de besprekingen voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Vakbond en directie zitten ver uit elkaar met hun posities.

Tijdens het onderhoud met de vakbond heeft minister Ramdin erop gewezen dat het wel belangrijk is dat de rust binnen en bedrijf behouden blijft ,dat de stroomvoorziening gegarandeerd is en dat zo snel mogelijk overgegaan moet worden naar normalisatie van de situatie bij de EBS.

SS

error: Kopiëren mag niet!