Ingeblikte cocktail ondersteund door Jay-Z’s durfkapitaalbedrijf dat de VS stormenderhand verovert

Het durfkapitaalbedrijf, gesteund door Jay-Z, baant zich een weg naar de gloeiend hete cocktailindustrie in blik en steunt een geliefd op gin gebaseerd brouwsel uit Finland dat een explosieve groei kent in de VS en een groeiende lijst van beroemdheden. Vorige week maakte Marcy Venture Partners bekend dat het een “aanzienlijke” investering doet in het kant-en-klare Finse longdrinkmerk.

Acteur Miles Teller, DJ Kygo, voormalig Boston Bruins-doelman Tuuka Rask en professionele golfer Rickie Fowler zijn al partners met de maker van de sipper die al lang populair is in het gelijknamige land. “Ik ben investeerder geworden in The Finse Long Drink omdat ik denk dat dit de beste op de markt is en een authentiek achtergrondverhaal heeft”, zei Teller toen hij begin vorig jaar zijn investeringsbelang verhoogde.

“Het is materiaal van hoge kwaliteit en ik denk dat consumenten een product verdienen dat goed en verfrissend is.” De partnerschappen en investeringen met beroemdheden zullen Finse Long Drink (het merk) helpen zijn ‘winkelvoetafdruk en marketinginspanningen’ uit te breiden, aldus medeoprichter en CEO Evan Burns. “Het was duidelijk dat Marcy Ventures hetzelfde grote potentieel zag als wij in het merk om het best bewaarde geheim van Finland naar meer Amerikanen te brengen”, vertelde Burns aan Newsweek.

“Het was liefde op het eerste slokje. Even proeven en het is duidelijk waarom deze nationale schat van Finland nu Noord-Amerika bestormt”, vertelde Larry Marcus, de medeoprichter en directeur van Marcy Ventures, aan Newsweek. Het bedrijf heeft de details van zijn investering niet bekendgemaakt. Volgens CB Insights heeft de Finse Long Drink nu meer dan $41 miljoen opgehaald in 14 financieringsrondes.

Het durfkapitaalbedrijf dat wordt gesteund door de investering van Jay-Z is belangrijk vanwege zijn miljarden trackrecord op het gebied van alcohol. Vorig jaar verkocht hij zijn meerderheidsbelang in D’USSE Cognac aan Bacardi voor $750 miljoen. De portefeuille van Marcy Venture Partners omvat investeringen in Rihanna’s Savage X Fenty-lingerielijn, streetwear-marktplaats StockX en robotaangedreven Stellar Pizza.

In 1952 bereidde Finland zich voor op de toestroom van toeristen voor de Olympische Zomerspelen in Helsinki.  Om verkopers te helpen de nieuwe golf van dorstige klanten aan te kunnen, introduceerde Alkoholiliike, het nationale monopolie op de detailhandel in alcoholische dranken, twee merken voorgemengde, kant-en-klare gin-cocktails, in Finland bekend als ‘longdrinks’. (Dat is de verwijzing naar de “legende van 1952”, gedrukt op elk Fins longdrinkblikje.)

error: Kopiëren mag niet!