Extreemrechts in de EU verdrijft AfD

DOOR DUNCAN MIL
May 24, 2024 – De extreemrechtse Identiteits- en Democratiefractie van het Europees Parlement heeft alle negen leden van Alternative for Germany (AfD) het land uitgezet na opmerkingen over nazi-SS-soldaten.

Maximilian Krah, de belangrijkste kandidaat van de AfD bij de Europese verkiezingen van volgende maand, vertelt de Italiaanse krant La Repubblica dat de Waffen-SS van de nazi’s ‘niet allemaal criminelen’ waren.

De SS, of ‘Schutzstaffel’ – een belangrijke paramilitaire strijdmacht van de nazi-partij van Adolf Hitler – speelde een leidende rol in de Holocaust.

“De ID Group wil niet langer geassocieerd worden met de incidenten rond Maximilian Krah, hoofd van de AfD-lijst voor de Europese verkiezingen”, zei het Bureau of the Identity and Democracy Group, oftewel ID Group, donderdag in een verklaring.

De Franse extreemrechtse leider Marine Le Pen van haar Nationale Rassemblement-partij (RN) zei dat ze na de verkiezingen van volgende maand niet langer in dezelfde parlementaire fractie als de AfD zouden zitten.

error: Kopiëren mag niet!