Maritieme operatie Sparimakka is maandag 27 mei gestart

De maritieme operatie Sparimakka is officieel van start gegaan. Op de eerste dag, maandag 27 mei, hebben de betrokken autoriteiten intensieve controles uitgevoerd en werden 19 vaartuigen geïnspecteerd. Tijdens deze inspecties werd één illegaal SK-vissersvaartuig ontdekt en zes personen, vermoedelijk van Guyanese afkomst, aangehouden.

Deze grootschalige interdepartementale operatie is een gezamenlijke inspanning van het Korps Politie Suriname, de Kustwacht en de Marine van het Nationaal Leger. Samen zullen zij vaarpatrouilles uitvoeren in zowel de binnenwateren als de territoriale wateren van Suriname, met als doel alle vaartuigen te inspecteren. Illegale en ongereguleerde visserij vormen al geruime tijd een probleem, wat niet alleen de duurzame visserij belemmert, maar ook een bedreiging vormt voor de export. 

Daarnaast vindt smokkelwaar vaak via de zee zijn weg naar Suriname. Operatie Sparimakka heeft tot doel de strijd aan te gaan tegen deze illegale activiteiten en de veiligheid en duurzaamheid van lokale wateren te waarborgen.

Door intensieve controles in zowel de binnenwateren als de territoriale wateren van Suriname willen de autoriteiten illegale activiteiten op zee een halt toeroepen.

error: Kopiëren mag niet!