Slechts een van de zeven leveranciers arrestantenvoeding wordt uitbetaald

Slechts een van de zeven bedrijven aan wie de levering van arrestantenvoeding is gegund, wordt maandelijks uitbetaald. De rest moet nog steeds op uitbetaling wachten ondanks dat zij alle stukken tijdig hebben ingediend. 

Het Assembleelid Edgar Sampie (ABOP/PL) heeft vorige week tijdens de debatten rond het ontwerp Aanbestedingswet zich afgevraagd van waar deze ongelijke behandeling. Van de minister van Financiën wil het Assembleelid uitleg waarom dat ene bedrijf wel wordt uitbetaald en de overige niet.

Volgens hem is hier sprake van discriminatie. Sampie zegt niet aan de indruk te kunnen ontkomen, dat er hier sprake is van een bewuste handeling om de overige bedrijven die niet worden uitbetaald, in een zodanige positie te duwen, waardoor zij in financiële problemen geraken. Er moet geen situatie ontstaan waarbij de bedrijven zullen moeten gaan protesteren, omdat er maar een bedrijf overblijft.

“Het lijkt dat men het die richting opstuurt. Dat willen we niet hebben. Alle bedrijven dienen tijdig uitbetaald te worden”, aldus het Assembleelid.

SS

error: Kopiëren mag niet!