Eendracht verslaat Vredenburgstar

Op de eerste speeldag van de finaleronde van de Livorno Sportorganisatie (LSO) heeft Eendracht een overwinning behaald op Vredenburgstar. De ploeg uit Ephraimzegen begon de finaleronde met 2 bonuspunten en mede door de overwinning heeft ze nu meteen 5 punten na 1 partij. Na een 2-1 ruststand won Eendracht met 3-2. Donderdagavond speelt FC ADO de andere finalewedstrijd tegen Jong Jivan Jotie.
Het was Vredenburgstar die al heel vroeg op 0-1 kwam. Bradley Membre scoorde ietwat verrassend met een afstandschot. Na een kwartier spelen kopte Zusma Doekoe de gelijkmaker binnen voor Eendracht (1-1). Voor rust verrastte Jurgen Pinas met een afstandschot Vredenburgstar-goalie Avinash Magnon bij de eerste paal (2-1). Magnon rekende op een voorzet, maar Pinas schoot op het doel.
In de tweede helft kreeg Eendracht veel kansen, mede door vermoeidheid bij Vredenburgstar. Maar keer op keer stond Magnon op de goede plaats om de schoten te keren. Bij Vredenburgstar wilde het niet echt lukken. Toch kwam ze na 69 minuten op 2-2. Otmar Hardley, die de verdediging inruilde voor de aanval, was de Eendracht-goalie te snel af en tikte de gelijkmaker binnen. Maar Vredenburgstar kon niet lang genieten van deze stand. Vijf minuten hierna kwam ze op 3-2. Doekoe zag zijn schot gestopt worden door Magnon, maar de aanstormende Orpheo Asinga werkte de bal met zijn knie in het doel. Eendracht counterde goed, maar kon niet scoren. Bij Vredenburgstar kreeg Iwan Ave twee goede kansen om de gelijkmaker te scoren, maar deze kon de bal niet in het doel krijgen.
In de Tweedeklasse, waar de top 6 de finaleronde zal spelen, won koploper Jivan Jotie haar 8ste partij oprij. Jong Hindboys werd met 5-0 verslagen door goals van Nitesh Jagai, Navin Jiawan (2x), Rajkoemar Narain en Dinesh Loedoer (auto-goal). Terence Wachter en Vishal Anandbahadoer van Jong Hindboys kregen elk de rode kaart. SCV 2012 kon een 1-0 voorsprong tegen Real Frederikshoop niet behouden. Premanand Mirchi bracht SCV 2012 op 1-0, Mahinderkoemar Mirchi schoot de gelijkmaker binnen voor Real Frederikshoop. Jai Hanuman won door goals van Manoj Ambika, Soerinder Nanhoe en Kiren Ramkisoen met 3-1 van Neta Dell, bij wie Sudhir Ramautar de eer redde. Tenslotte verloor Bere Boys uit Leiding 9A met 2-3 van Jong India. Virgill San A Jong (2x) en Yoel Wijngaarde scoorden voor Jong India, Aakash Lala en Radjkumar Ramlal scoorden voor Bere Boys.