ROS-minister Emanuel en dc Bansi-Durga bespreken maatregelen afbakening scheepshelling Groningen

Minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuel, en districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca, zullen maatregelen bespreken om de scheepshelling in Groningen eventueel af te bakenen. Dit werd door de bewindsvrouwe geopperd na een geval van suïcide in het district dat vergelijkingen toont met een eerder geval op de locatie. 

De ROS-minister, onder wie districtscommissariaten vallen, gaf woensdag op een persconferentie voor de reguliere Raad van Ministers-vergadering aan, dat er tussen haar en de districtscommissaris lang overleg is geweest.

“Maar de dc’s zitten zonder middelen. Er zijn geen middelen overgemaakt voor bijkans een half jaar naar de districtsfondsen. Hierdoor kunnen de dc’s ook geen acties ondernemen. Ik heb dit reeds aangehaald bij de president”, sprak minister Emanuel.

Zij zei ook dat er verschillende opties worden bekeken om de scheepshelling mogelijk af te bakenen. “We gaan de opties moeten bespreken. Ik denk aan een soort hoorzitting met de gemeenschap van Saramacca, want met de afbakening help je een deel van het probleem oplossen”, zei de minister aan. “Het is praten, praten en praten. Kijk naar je omgeving. Het maakt niet uit hoe zwaar je het hebt in deze moeilijke tijd. Het is belangrijk dat je hulp raadpleegt. Het is heel triest om het wederom mee te maken. We moeten praten over onze innerlijke problemen.” 

De scheepshelling bij Groningen wordt gebruikt voor toegang tot de Saramaccarivier die nabij de hoofdplaats van Saramacca stroomt. Een scheepshelling is een schuine constructie die gebruikt wordt voor het bouwen, repareren of te water laten van schepen en boten. Het ondersteunt en faciliteert het veilig verplaatsen van boten van land naar water, en vice versa.

error: Kopiëren mag niet!