Parlementsvoorzitter Bee: “Ministers die elkaars beleid publiekelijk bespreken zijn populistisch bezig”

Dat ministers elkaars beleid publiekelijk bespreken en bekritiseren kan gekenmerkt worden als populisme. Zo heeft de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, gesteld. De parlementsvoorzitter gaf aan, dat dit ongehoord is. Bee zei ook, dat het beleid over grond van de regering Santokhi-Brunswijk om de boeg gegooid moet worden.

Volgens Bee is er geen eenheid binnen de regering als het gaat om grondbeleid. Het is volgens de parlementsvoorzitter ongehoord dat ministers elkaars beleid publiekelijk bespreken. 

Tegenover ABC stelde Bee dat alle bewindslieden elkaar wekelijks zien in de Raad van Ministers en de regeringsraadvergadering die respectievelijk door vicepresident Ronnie Brunswijk en president Chan Santokhi wordt geleid. Volgens hem is dat het juiste forum om in dialoog met elkaar te treden en op en aanmerkingen te plegen. 

Bee stelde verder, dat de vergaderingen het juiste moment zijn om zaken te bespreken en niet de publieke fora. 

De opmerkingen van de parlementsvoorzitter volgen op uitlatingen van onder andere Landbouw, Veeteelt en Visserij-minister Parmanand Sewdien die zijn collega minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer  publiekelijk bekritiseert over het gevoerde beleid, met name in Nickerie. In het rijstdistrict speelt inmiddels de Stalweide-kwestie al enkele maanden.

Op politieke podia nemen ABOP-kopstukken de VHP vaak onder vuur. Vicepresident Ronnie Brunswijk, de voorzitter van de ABOP, noemt de samenwerking het vasthouden van een koestaart. Volgens president Santokhi zal dit niet meer gepikt worden. Hij gaf aan dat er goed overleg zal zijn. Ervaring van de afgelopen jaren leert echter dat het heel vaak loze woorden zijn. 

error: Kopiëren mag niet!