Programmaboekje 49ste BVSS-Fernandes Avondvierdaagse gelanceerd

overhandiging boekjeOp maandag 11 maart heeft de officiële overhandiging plaatsgevonden van het programmaboekje (de Voetspoor) van de 49ste BVSS – Fernandes Avondvierdaagse. Het programmaboekje is overhandigd aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna. Het thema van dit jaar is “Een gezonde levensstijl, voor altijd”, met als slogan “No smoko mi mati, a o broko yu!”. De hoofdsponsor van dit geheel is de Fernandes Bottling & Ice Cream.
Het primair doel van de AVD is het terugdringen van de non – communicable Diseases (NCD) zoals: hypertensie, diabetes mellitus, obesitas, stress en bepaalde vormen van kanker. Zo wordt wandelen gestimuleerd om een gezonde levensstijl te bevorderen. De AVD is uniek in de wereld en heeft ook een economisch voordeel door middel van toerisme. Gezond en veilig bewegen vormt een gezonde levensstijl.
Ook het ministerie van Sport- en Jeugdzaken werkt aan een gezonde levensstijl. De regering ziet sport als een wezenlijk onderdeel van ons leven, van het onderwijs en de gezondheid. Bewegen, lichamelijke opvoeding en sport zijn belangrijke voorwaarden voor het bevorderen van onderwijs, werk en ontwikkeling. Binnen het sportbeleid heeft bewegen en daarmee dus ook de wandelsport, een prominente plaats.
Het ministerie zal een ook een actieve rol gaan vervullen bij de organisatie van de wandelmars en ziet daarvoor de BVSS als belangrijke en sterke partner. De AVD wordt ook gezien als een middel om onder meer inactiviteit en overgewicht aan te pakken in een gezellige en ontspannen sfeer. “Sport maakt gezond en blij en brengt mensen bij elkaar”, merkte de bewindsman op. Ook riep hij een ieder, jong en oud, op om mee te doen aan de AVD.

error: Kopiëren mag niet!