Leerlingen leerjaar 10 Ritfeld-MULO-school op oriëntatiebezoek bij Huize Ashiana

Leerlingen van leerjaar 10 van de Ritfeld-MULO-school hebben woensdag een oriëntatiebezoek gebracht aan Huize Ashiana, als voorbereiding op het organiseren van een leuke dag voor de senioren bewoners van het tehuis.

In het onderwijsprogramma van leerjaar tien moeten de leerlingen in teamverband een praktijkopdracht uitvoeren. De uitvoering zal op de examenmarkt, die onderverdeeld is in thema’s, plaatsvinden. Er is  gekozen voor het thema ‘Gezondheidszorg: bejaardentehuis bezoeken’.

De leerlingen hebben gekozen voor het bejaardentehuis Ashiana om daar te helpen en ook om een leuke dag te organiseren voor de senioren burgers.

De leerlingen kregen woensdag een rondleiding door het bejaardentehuis. De bedoeling was om de situatie in het tehuis in ogenschouw te nemen en vervolgens wordt een dag uitgezocht voor het organiseren van diverse activiteiten in het tehuis, zoals soep koken, helpen schoonmaken, de morgenzegen houden en spelletjes spelen met de senioren burgers. 

De voorbereiding van de activiteiten van de leerlingen voor een cijfer zal afhangen van verschillende aspecten, zoals de motivatie van leerlingen, de wijze van voorbereiden en de invloed van de leerkracht op de resultaten.

CS

error: Kopiëren mag niet!