Diamanten huwelijk voor echtpaar Nandan-Poenai

Ramnath Nandan en Kowsila ‘Rosa’ Nandan-Poenai herdachten gisteren het feit dat zij 60 jaar zijn getrouwd. Het diamanten echtpaar, wonende aan de Julianaweg te Houttuin, kreeg bezoek van First Lady Ingrid Bouterse-Waaldring, districtcommissaris Ravien Jiawan van Wanica en DNA-lid Charles Pahlad. Het jubilerend echtpaar kreeg namens de president en de First Lady een bloemstuk en een gesloten enveloppe.
Ramnath Nandan werd geboren op 26 november 1933 in het district Suriname. Hij kwam uit een gezin van 12 kinderen waarvan hij het tweede kind was. Nandan heeft de basisschool doorlopen tot de vierde klas. Na de schoolbanken volgde hij kniples en de kleermakersopleiding die hij beide met goed gevolg afrondde. Op 11 maart 1953 stapte Ramnath als jongeman van 19 jaar in het huwelijksbootje met de toen 15-jarige Kowsila Nandan-Poenai. Het huwelijk was geregeld door de wederzijdse ouders. Ramnath heeft van 1956 – 1958 gewerkt bij BEM van Kersten. Hij raakte in 1958 betrokken bij een aanrijding en moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Na ontslagen te zijn uit het ziekenhuis besloot hij de kost te verdienen als rondventer, kleermaker en landbouwer. Hij kocht vis en verkocht die op zijn brommer. Dit heeft hij 17 jaren lang gedaan.
Kowsila ‘Rosa’ Nandan-Poenai werd geboren op 26 september 1937 in het district Suriname. Ze bezocht de lagere school tot de tweede klas. Ze heeft ook kniples gevolgd en deed daarnaast ook aan landbouw. Het jubilerend echtpaar heeft 12 kinderen, 8 zonen en 4 dochters. Een zoon en een dochter zijn het paar komen te ontvallen. Vijf zonen en een dochter wonen in Nederland, terwijl 2 zonen en 2 dochters in Suriname wonen. Het diamanten echtpaar heeft verder 29 klein – en 11 achterkleinkinderen.
Liefde, trouw, warmte en ‘elkaar meer geven dan nemen’ zijn volgens het jubilerend echtpaar de sleutelwoorden voor een lang en gelukkig huwelijksleven samen.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!