Nog geen overeenstemming in kwestie bandenzaken

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) en de eigenaren van bandenzaken hebben nog geen overeenstemming bereikt over de kostprijsberekening van tweedehandse banden. 

Partijen zijn nog in overleg met elkaar. 

Minister Rishma Kuldipsingh zegt dat vandaag, vrijdag 24 mei, tijdens de voortzetting van het overleg de bandenzakeneigenaren hun finale kostprijscalculatie zullen overleggen en toelichten. EZ heeft eerder zijn kostprijsberekening al gemaakt. Partijen hopen vandaag tot overeenstemming te komen. 

De EZ-minister wil zich niet wagen om prijzen te noemen. Ze zegt wel dat uiteindelijk zal worden gegaan naar minimum- en maximumprijzen. Ze verduidelijkt, dat de verschillende bandenzaken hun eigen kostprijsberekening maken. Dat heeft te maken met de situatie bij de import en inklaring van de containers. Men koopt de banden soms per container, maar het gebeurt ook dat men per partij inkoopt. Daarnaast speelt de hoogte van de douanekoers die op dat moment geldt een belangrijke rol. 

De bandenzaken zijn niet verplicht hun kostprijscalculatie aan EZ te overleggen, maar het kan ook niet zo zijn dat men met prijzen van tweedehands banden overdrijft. Minister Kuldipsingh zegt dat haar ministerie bezig is een stukje ordening te brengen in de sector. Dat gebeurt in goed overleg met de actoren. 

SS

error: Kopiëren mag niet!