Eminem en 50 Cent en anderen in nieuwe documentaire over muziekpiraterij

Elke rapfan uit eind jaren negentig en begin jaren 2000 kan zich een tijd herinneren waarin hij of iemand die hij kende muziek downloadde van websites als Napster, Limewire en anderen. Dit veroorzaakte chaos binnen de muziekindustrie.

Onlangs deelde Paramount+ de trailer van How Music Got Free. De tweedelige documentaire, geproduceerd door Eminem en Lebron James, bevat getuigenissen van Em, 50 Cent, Steve Stoute en andere belangrijke spelers binnen de entertainmentindustrie over het chaotische tijdperk dat muziekpiraterij in de nationale schijnwerpers zette.

Van New York City tot Los Angeles en het kleine fabrieksstadje Shelby, North Carolina, de tweedelige serie toont het eigenzinnige genie van de tot nu toe onbekende ‘piraten’, het drama van de FBI-onderzoeken en veroordelingen, en de  frontline accounts van de grootste artiesten en leidinggevenden in de muziekwereld”, luidt de beschrijving van de documentaire. 

“Een ongelooflijk verhaal over sluwheid, illegaliteit, beroemdheid en innovatie. Dit zijn de gebeurtenissen die de muziekindustrie voor altijd hebben veranderd.”

De documentaire is geregisseerd door Alexandria Stapleton en verteld door Method Man.  Het bevat ook optredens van Timbaland, Jimmy Iovine, Rosci Diaz, Rhymefest en anderen.  How Music Got Free maakte zijn officiële debuut in maart tijdens het SXSW Film & Television Festival van 2024.

“Als filmmaker wilde ik de smalle lens uitdagen van wie wij beschouwen als technische vernieuwers”, aldus Stapleton. “HOW MUSIC GOT FREE is een verhaal dat bewijst dat briljante geesten te vinden zijn op onwaarschijnlijke plaatsen, zoals het landelijke, vergeten fabrieksstadje Shelby, North Carolina.”

error: Kopiëren mag niet!