Het grote Surinaamse DNA-salaris sprookje

In de fascinerende wereld van Surinaamse politiek, waar het gras altijd groener lijkt aan de overkant, blijkt dat onze vriend Ricardo, een echte politicoloog (ja, dat zijn de mensen die daadwerkelijk studeren voor politiek in plaats van alleen maar praten) enkele diepe inzichten heeft over de leden van De Nationale Assemblee, DNA. 

Volgens hem is de DNA niet alleen een parlementaire groep, maar ook een verrassend lucratieve club voor ‘Hoe Verzeker Ik Mijn Toekomst Zonder Echt Te Werken 101’.

Neem nu bijvoorbeeld het boeiende verhaal van William Waidoe, die zo vaak van partij wisselt dat je bijna zou denken dat hij probeert de politieke versie van Pokémon te spelen – gotta catch ‘em all! Nu blijkt dat zijn laatste overstap naar de NDP niet het jackpot ticket was waar hij op hoopte. Oh ironie, het lot heeft hem toevertrouwd aan de genade van minister Bronto Somohardjo, een prominente figuur van Pertjajah Luhur, een partij die Waidoe in het verleden heeft verlaten. Alsof je ex de rechter is bij je huwelijksgeschil.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die beleidsadviseursposities – de heilige graal voor elke politicus die graag geld ziet rollen zonder het zware tillen. Het lijkt erop dat de enige kwalificaties voor deze baan zijn: ademen en af en toe knikken. Maar hey, als je geweldig en bekwaam bent in je werk, waarom zou je dan een gewone baan zoeken zoals de rest van ons, toch?

Dus daar hebben we het, dames en heren: de Surinaamse DNA, de plek waar je kunt leren hoe je financieel veilig kunt zijn zonder de noodzaak van echte prestaties. Het lijkt erop dat Ricardo wellicht iets op het spoor is met zijn ‘criminele’ beschuldigingen. Maar wees niet al te hard voor onze politici; het leven is immers zwaar als professioneel overloper.

error: Kopiëren mag niet!