Minister Mathoera: “Politie en leger treden direct op bij verstoring openbare orde”

“We zien dat bij bepaalde winkels er concentraties ontstaan van mensen die tot laat in de avond drinken,tot over twaalf, tot één uur in de ochtend. Ook waar groepen mensen de openbare orde verstoren. Daar wordt terstond opgetreden. De volle ondersteuning van de politie gaat door. Het is een kerntaak van het ministerie van Justitie en Politie en Defensie komt ondersteunend in.” Woorden van minister Krishna Mathoera van Defensie voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers vergadering, woensdag. 

Volgens de bewindsvrouwe wordt de ondersteuning van het Leger, de Militaire Politie en andere diensten van Defensie in de strijd tegen de criminaliteit gecontinueerd. De extra middelen worden aangeboden en in samenwerking met het Korps Politie Suriname ingezet verklaarde de bewindsvrouwe. Volgens haar worden de manschappen dag en nacht ingezet. 

Minister Mathoera gaf verder aan dat zeven voertuigen van Defensie meehelpen met de surveillance. Volgens de oud-politiecommissaris is zichtbaarheid enorm belangrijk. Eerder is gemeld dat van Defensie 150 manschappen van het Nationaal Leger, grote trucks, ook wel tonners genoemd, pick-ups en andere voertuigen worden ingezet om de verruwing van de criminaliteit in te dammen.

Minister Mathoera ging woensdag verder door aan te geven dat een daling van de criminaliteit merkbaar is. Volgens haar reageren burgers ook positief en stellen zich ondersteunend op. “Er wordt informatie gedeeld. Dat resulteert in betere resultaten. We delen de informatie ook met de politie. In gevallen waar wordt opgetreden worden de zaken afgedragen aan de politie, die het verder aanpakt. Het geheel staat onder leiding van een Hulpofficier van Justitie. Wij gaan verder net zo lang het nodig is en net zo lang het moet. Totdat de situatie volledig onder controle is en ook daarna”, aldus de Defensie-minister.

Collega minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zei, dat alle maatregelen worden genomen om de veiligheidssituatie drastisch te verbeteren. Zo zal er volgens de bewindsman extra gelet worden op auto’s met getinte ruiten. De algehele controle zal volgens hem worden opgevoerd. 

Volgens de bewindsman is de veiligheid in het land een blijvende uitdaging door de uitgestrektheid van het grondgebied. Op deze strategische locaties worden controleposten opgezet. De zichtbaarheid van de politie en het leger is belangrijk en moet vergroot worden. In het Atjoni gebied is er een locatie geïdentificeerd,” sprak de minister. 

error: Kopiëren mag niet!