16-jarige jongen hosselt dagelijks bij een supermarkt om zijn moeder te ondersteunen

De 16-jarige Miguel kon door verschillende omstandigheden niet meer naar school en hosselt dagelijks voor een supermarkt om wat geld te kunnen verdienen. “Ik hield echt veel van de school en kreeg goede cijfers. Maar, doordat mijn vader twee jaar terug is overleden moest ik de school verlaten om geld te kunnen verdienen, zodat ik mijn moeder thuis kan ondersteunen. Werkervaring heb ik niet, dus ik besloot dagelijks van ‘s morgensvroeg tot de sluiting in de avonduren voor de supermarkt in mijn buurt te staan om zo mensen te helpen om de door hun gekochte spullen vanuit de winkel te naar hun auto of naar huis te dragen. Soms kan ik wel goed verdienen wanneer de mensen mij per keer een 10 SRD of 20 SRD geven, maar er zijn ook dagen waarop ik niets heb of de klanten ruw tegen me zijn en niet willen betalen.”

“Van de winkelierster mag ik niet binnen staan, omdat zij vindt dat ik de klanten dan lastig val. Dus ik moet buiten staan. Wanneer het regent zoek ik wel ergens een schuilplaats of ren ik snel naar huis”, aldus de tiener.

Miguel zegt verder, dat er ook dagen zijn waarop hij niets verdient. Op deze dagen gaat hij het bos in om vruchten te zoeken die hij kan verkopen of hij vraagt mensen in zijn buurt of hij die op hun erf mag plukken.

“Meestal heb ik papaja’s of manja’s en die verkoop ik heel goedkoop. Maar niet iedereen heeft het geld om vruchten te kopen. Maar, ik hossel door en ga soms huis aan huis in de buurt om de vruchten toch te verkopen. Als ik geluk heb krijg ik soms ook wat extra werk om een erf te harken of te wieden. Ik hoop dat er betere tijden aanbreken en ik beter werk kan vinden wanneer ik ouder wordt. Misschien verhuis ik samen met mijn moeder dan naar mijn oma en opa in Guyana”, aldus de 16-jarige Miguel.

TM

error: Kopiëren mag niet!