“India staat achter Iran”: Premier Modi condoleert Iran met dood president Raisi

Premier Narendra Modi uitte zijn verdriet over de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, die zondag omkwam bij een helikoptercrash, en zei dat India Iran steunt in zijn “tijd van verdriet”.

“Diep bedroefd en geschokt door de tragische dood van Dr. Seyed Ebrahim Raisi, president van de Islamitische Republiek Iran. Zijn bijdrage aan het versterken van de bilaterale relatie tussen India en Iran zal altijd herinnerd worden. Mijn oprechte condoleances aan zijn familie en de bevolking van Iran. India steunt Iran in deze tijd van verdriet”, zei hij in een bericht op X.

Minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar: “Diep geschokt toen ik hoorde van het overlijden van de Iraanse president dr. Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken H. Amir-Abdollahian bij de helikoptercrash. Denk terug aan mijn vele ontmoetingen met hen, meest recentelijk in januari 2024. Onze condoleances aan hun families. Wij staan achter het volk van Iran ten tijde van deze tragedie”, zei hij in een bericht op X.

error: Kopiëren mag niet!