Lil Nas X wenst Beyoncé dat Shaboozey’s countrysucces ‘voor hem was gebeurd’

Lil Nas X vindt dat hij een deel van de Cowboy Carter-behandeling verdiende toen hij ‘Old Town Road’ liet vallen. In een nieuw interview met de BBC zegt Nas, dat hij ‘blij’ was dat artiesten als Beyoncé en Shaboozey worden gevierd voor hun countryfusion-uitstapjes, maar wenste dat zijn muziek ook op dezelfde manier in de countrywereld werd gevierd.

“Ik wou dat dit voor mij was gebeurd”, zei hij tegen de outlet. “Ik heb dit niet eens mogen meemaken.”

In de afgelopen twee maanden hebben Beyoncé’s “Texas Hold ‘Em” en Shaboozey’s “A Bar Song (Tipsy)” de geschiedenis tot de top van de Hot Country Songs gemaakt, dezelfde hitlijst waar Lil Nas’ nummer “Old Town Road” uit werd verwijderd in 2019, omdat het “niet genoeg elementen van de hedendaagse countrymuziek omarmde om in zijn huidige vorm op de kaart te zetten”, aldus Billboard.

De verwijdering van het nummer van de hitlijst zorgde ervoor dat mensen zich afvroegen of de race van Nas een rol speelde in de beslissing. Lil Nas bracht zelfs een remix uit met Billy Ray Cyrus, wat de populariteit van het nummer een impuls gaf, hoewel het te laat was om het nummer op de country charts te helpen springen. 

“Ik denk dat het destijds nummer 19 was”, vertelde Cyrus destijds aan Rolling Stone.  ‘Ik dacht dat ik hem misschien kon helpen de negen te laten vallen.’ (Rolling Stone heeft destijds dieper ingegaan op de controversiële beslissing.)

‘Cowboy Carter’ van Beyoncé schreef geschiedenis als het eerste album van een zwarte vrouw dat bovenaan de Country Albums-lijst stond.  De eerste single van de plaat, ‘Texas Hold ‘Em’, maakte haar de eerste zwarte artiest ooit die bovenaan de Hot Country Songs-hitlijst van Billboard stond. 

Nu heeft een van haar medewerkers aan het album, de Nigeriaans-Amerikaanse muzikant Shaboozey, de fakkel overgenomen voor een nieuwe historische prestatie door nummer 1 op de hitlijst te bereiken. In het BBC-interview wordt Nas gevraagd of hij zou heroverwegen om in de toekomst weer een stap terug te zetten in de country-sonics.  Hij zei dat hij de afgelopen jaren hier en daar wat countrygeluiden had uitgeprobeerd, maar dat ik me er uiteindelijk mee verbonden wilde voelen en het niet wilde forceren.

error: Kopiëren mag niet!