Haïtiaanse Gevangenissen en Politiebureau Vernietigd door Bendes

In Haïti hebben criminele bendes opnieuw laten zien hoe meedogenloos ze zijn door de burgergevangenis van Titanyen en het politiebureau van Croix-des-Bouquets te vernietigen. Deze gebeurtenissen volgden op een eerdere aanval op 2 maart, waarbij alle gevangenen uit twee gevangenissen werden bevrijd. De aanvallers, die hun acties op sociale netwerken plaatsten, gebruikten bulldozers voor hun vernietigingswerk. Het verlies van controle door politieautoriteiten over de gevangenissen en het onvermogen om orde te herstellen, onderstrepen de macht van bendes, vooral de 400 Mawozo-groep. De internationale gemeenschap, waaronder de VS, bereidt zich voor om lokale politiekrachten te ondersteunen met een internationaal contingent.

Donderdag hebben de VS tot nu toe 835 ton vracht gelost in Haïti, waar het noordelijke land nu de voorpost is van een internationaal militair contingent dat de lokale politie zal helpen bij de strijd tegen bendes.

Lokale media meldden dat Washington vorige week met succes 21 militaire vliegtuigen heeft geland, en dat er naar verwachting meer dan 100 vliegtuigen van de luchtmacht zullen arriveren, geleased door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tot dusver hebben zeven landen hun steun toegezegd voor een beveiligingsmissie in Haïti, met een geschatte kosten tussen 515 en 600 miljoen dollar over twee jaar.

error: Kopiëren mag niet!