Surinaamse studenten schrijven geschiedenis op regionale PetroBowl competitie 

Het team van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is in Rio de Janeiro, Brazilië, kampioen geworden van de PetroBowl competitie voor de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio. Met het behalen van de eerste plaats hebben de Surinaamse studenten geschiedenis geschreven. Met de overwinning van de PetroBowl-kwalificatietoernooien op 19 mei hebben de Surinaamse studenten zich gekwalificeerd voor de wereldfinale op de SPE ATCE in New Orleans (VS) in september. 

De PetroBowl-wedstrijden werden in 2002 opgericht. Deze werden georganiseerd en beheerd door de SPE Gulf Coast Section, die eenmaal per jaar plaatsvindt. Naarmate de populariteit groeide, werd in 2013 het programma een mondiaal evenement.

Dit omvatte regionale kwalificatietoernooien die plaatsvonden in Afrika en Azië in 2014, en een uitbreiding naar zes regionale kwalificatietoernooien vanaf 2015. Het toernooi wordt georganiseerd door de ‘Society of Petroleum Engineers (SPE)’. 

Het winnend Surinaams team bestaat uit leden van de SPE-studententak op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De wereldwijde beroepsvereniging kent meer dan 127.000 leden in 145 landen die zich bezighouden met de exploratie en productie van olie en gas en aanverwante energiebronnen.

SPE is een belangrijke technische en professionele organisatie die mogelijkheden biedt om informatie uit te wisselen tijdens evenementen en via trainingen, publicaties en leden programma’s.

error: Kopiëren mag niet!