President Guyana ontevreden over vastgelopen Surinaamse visvergunningen

De regering van Suriname heeft tot nu toe de beloofde 150 SK-visvergunningen aan Guyanese vissers, na een overeenkomst in 2021, nog niet verstrekt. President Irfaan Ali van Guyana uitte zijn ontevredenheid over deze kwestie tijdens een bijeenkomst in Crabwood Creek, Berbice. 

Hij verzekerde dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing en dat er tijdens de volgende gezamenlijke commissievergadering een voorstel verwacht wordt, zoals beloofd door president Chandrikapersad Santokhi. 

De vertraging heeft ertoe geleid dat minder dan de helft van de Guyanese vissersboten dit jaar in Suriname actief kan zijn, wat wijst op de impact van de vergunningsproblemen en de nieuwe processen die zijn ingevoerd.

President Santokhi zei eerder tegen de Guyanese krant Stabroek, dat de kwestie nog steeds op de agenda staat. Hij verklaarde dat zijn regering haar verantwoordelijkheid niet ontloopt om een “juiste beslissing” te nemen.

Verschillende Surinaamse bedrijven hebben fel geprotesteerd tegen deze kwestie, waardoor de regering genoodzaakt was om de uitgifte van deze vergunningen stop te zetten.

error: Kopiëren mag niet!