Politie Stolkertsijver onderschept tijdens verkeerscontrole 118 cocaïnebolletjes in dozen pap en cornflakes in auto

De politie van controlepost Stolkertsijver heeft respectievelijk op zaterdag 11 mei en zaterdag 18 mei drugs onderschept.

Tijdens een voertuigcontrole op 11 mei stuitten agenten op een doos pap en cornflakes, waarvan de dozen zwaarder bleken dan normaal. Bij een ingesteld onderzoek bleek er drugs in de dozen te zijn. De twee mannen die in het voertuig zaten werden gesommeerd om het voertuig aan de kant te plaatsen. Bij die gelegenheid reed de bestuurder met een vrij hoge snelheid weg en wist zo uit handen van de politie te blijven. Aan hun aanhouding wordt gewerkt. Naderhand bleek er in de dozen pap en cornflakes 106 slik cocaïnebolletjes en 12 grotere cocaïnebolletjes te zitten.

In het tweede geval zijn de twee verdachten H.K. (42), woonachtig in de omgeving van de Nieuwe Weg in het district Marowijne, en O.P. (28), woonachtig in de omgeving van de Mahonylaan, op 18 mei ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen in de boeien geslagen. 

Bij een voertuigcontrole werden op mede-inzittende O.P. in een grote tas die hij bij zich had cocaïnebolletjes en drugs in een platte vierkante verpakking met een totaalgewicht van 2.910 gram aangetroffen en in beslag genomen. 

Volgens het voorlopige onderzoek moest deze verdachte de drugs voor een onbekende manspersoon in Albina brengen. Zowel O.P. als de chauffeur H.K. werden direct aangehouden en het voertuig waarmee het tweetal zich verplaatste werd in beslag genomen.

In beide zaken is de in beslag genomen drugs overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade voor verder onderzoek. De chauffeur H.K. werd na te zijn voorgeleid heengezonden en kon ook weer over zijn auto beschikken.

De verdachte O.P. is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!