“Zo vervelend dat EBS-werknemers vasthouden aan hun standpunt om niet uit te rijden”

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) spelen een cruciale rol in het dagelijks leven van de Surinaamse burgers. Zonder elektriciteit zouden veel aspecten van het moderne leven tot stilstand komen. Daarom is het van groot belang dat EBS-werknemers altijd paraat staan om eventuele calamiteiten snel en efficiënt op te lossen.

Afgelopen vrijdag waren er harde winden waardoor onder andere een boom is omgevallen en een stroomdraad raakte in de Doekhieweg. De bewoners hadden geprobeerd de storingsdienst van de EBS telefonisch te bereiken, tevergeefs. De boom vormde ook een hindernis voor het verkeer. De volgende dag hebben de bewoners het initiatief genomen die boom zelf  te verwijderen, om ongelukken te voorkomen vooral in deze periode met de regen. De stroomdraad hing echter nog scheef en daaraan konden zij niets doen. Het was wachten op de EBS werknemers.

Ook waren er plekken in Paramaribo-Noord waar de stroom was uitgevallen. De redactie van Dagblad Suriname heeft een van de bewoners aangehoord.

“We hadden een afspraak met vrienden onderling, omdat het weekend was, om te gaan chillen. Toen wij bij de discotheek aankwamen, zagen we de buurt zonder stroom. Het was donker. Dat mocht onze pret niet bederven, dus kozen wij voor een andere plek, maar ook daar was het donker. Zo vervelend dat EBS-werknemers vasthouden aan hun standpunt niet uit te rijden, maar ik kan ze wel begrijpen”, aldus Gert S.

CS

error: Kopiëren mag niet!