Diverse weggedeelten in Oost-Westverbinding in Nickerie vol gaten

Veel mensen hebben in de afgelopen periode te maken gehad met hele slechte weggedeelten van de Oost-Westverbinding naar het district Nickerie. Dagblad Suriname heeft zich ter plekke georiënteerd en de situatie is slecht. Delen van de weg zijn ‘in staat van ontbinding’ en zijn heel moeilijk begaanbaar. 

Door de regenval de afgelopen dagen is het wegdek er nog slechter aan toe. De weg is in de afgelopen tijd voor het gedeelte Jenny-Henar aangepakt door aannemingsbedrijf Baitali. Dit kwam nadat er herschikking van schulden plaatsvond met lokale bedrijven en de regering. De weg was tussen 2020-2022 in zeer ernstige staat.

Het ministerie van Openbare Werken gaf destijds aan dat aannemers ernaar hebben gekeken om weer aan de slag te gaan. Alhoewel het gedeelte tussen Jenny en Henar nu hersteld is, zijn er nu grote gaten en breuken richting Wageningen en verder. Diverse grote vrachtwagens en personenauto’s maken dagelijks gebruik van de weg. 

Na het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk bleek er circa 100 miljoen US dollar aan schulden bij lokale aannemers te zijn, die niet konden worden terugbetaald. Dat leidde tot het stopzetten van de meeste infrastructurele werkzaamheden. Na de succesvolle schuldherschikking onderhandelingen konden enkele projecten weer opgepakt worden, maar dit blijkt bij lange na niet voldoende.

error: Kopiëren mag niet!