Leerlingen maken kennis met studierichtingen Anton de Kom Universiteit  

Er is een enorme toeloop geweest bij de open dag van diverse studierichtingen en faculteiten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Op het universiteitscomplex te Leysweg in Paramaribo-Zuid werd zaterdag een open dag gehouden. 

Vele leerlingen van zowel middelbare scholen alsook MULO-scholen hebben de verschillende richtingen bezocht. Het enthousiasme zat er bij velen, ondanks de uitdagingen, zeker in. De leerlingen dromen van een carrière in de wetenschap om daarna een goed betaalde baan te vinden. Op de open dag werden diverse demonstraties gehouden en werden de toelatingseisen belicht. 

De campus van de Anton de Kom Universiteit ligt aan de zuidwestelijke rand van Paramaribo aan de Leysweg. Daar bevindt zich ook de Universiteitsbibliotheek en worden de lessen gegeven van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Dit staat geheel los van de universiteit en is een HBO-opleiding. De Medische Faculteit is ondergebracht in het gebouw van het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) naast het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan de Kernkampweg. De FTeW bestaat uit de studierichtingen Agrarische Productie, Elektrotechniek, Geowetenschappen, Infrastructuur, Werktuigbouwkunde en Milieuwetenschappen. 

De Anton de Kom Universiteit bestaat naast de FTeW uit de Faculteit der Maatschappijwetenschappen (FMijW), de Faculteit der Medische Wetenschappen (FMeW), de Faculteit der Humaniora (FHum) en de Faculteit der Wis- en Natuurkundige Wetenschappen (FWNW). Voor toelating tot de universiteit is een diploma van het voorbereid wetenschappelijk onderwijs of daaraan gelijkgesteld, vereist. De Anton de Kom Universiteit biedt in alle richtingen een bacheloropleiding. In sommige richtingen kan vervolgens een masteropleiding gevolgd worden.  

error: Kopiëren mag niet!