De nieuwste tour van Nicki Minaj breekt records

Volgens Billboard, de Queens, NY, is de ‘Pink Friday 2 World Tour’ van Nicki Minaj de meest opbrengende en best verkochte raptour van een vrouw in de geschiedenis van Billboard Boxscore, nadat uit rapporten bleek dat de tour $67 miljoen opbracht en 439.000 tickets verkocht.

De eerste stop van de tour, die op 1 maart in Oakland, CA, van start ging, bracht Minaj $ 2,3 miljoen op dankzij 14.000 verkochte tickets. De tour eindigde op 13 mei in Oklahoma City, OK.

Ze sluit zich nu aan bij artiesten als haar voormalige labelgenoot Drake, maar ook bij Kendrick Lamar, Future en een groot aantal andere rappers met opbrengende tours. Minaj’s grootste geldverdienende avonden waren beide in New York, in het Brooklyn Barclays Center op 4 april en 1 mei. De twee avonden brachten samen $ 4,3 miljoen op met de verkoop van 28.100 tickets.

Bovendien trad ze ook op in Madison Square Garden (MSG) in Manhattan en in het Prudential Center in New Jersey. Uiteindelijk stopte de regio New York $9,3 miljoen in de zakken van de zangeres van “Moment 4 Life”, waarbij meer dan 54.000 kaartjes werden verkocht. Volgens MSG werd Minaj’s show op de veelgeprezen locatie erkend als de meest opbrengende show van haar tour tot nu toe. Volgens de outlet zou de tour in het algemeen vanaf de openingsavond de grootste van de Barbie-rapper worden.

Haar Noord-Amerikaanse deelname bracht gemiddeld iets minder dan $ 2 miljoen op en er werden 13.000 tickets per nacht verkocht, driemaal zoveel als haar ‘Pink Friday: Reloaded Tour’ uit 2012, die $ 776.000 per avond opbracht, en de ‘The Pinkprint Tour’ uit 2015-2016. Ze zag voor die shows ongeveer $ 657.000 per nacht.

In een bericht uit november 2023 van Billboard werd Minaj aangekondigd op nummer 20 in de lijst van best scorende rapartiesten aller tijden. Dankzij het recente succes van de “Pink Friday 2 World Tour” is ze nu naar de elfde plek geklommen. Terwijl het Noord-Amerikaanse deel van de tour voltooid is, begint Minaj aan het Europese deel met een openingsshow op 23 mei in Ziggo Dome in Amsterdam:

error: Kopiëren mag niet!