Waarom Beyoncé’s album ‘Cowboy Carter’ niet is genomineerd voor de ACM Awards 2024

Het nieuwste oeuvre van de Grammy-winnende superster maakte haar de eerste zwarte vrouw ooit die de eerste plaats bereikte in de ‘Billboard’-lijst van countryalbums. Luke Combs, Chris Stapleton, Cody Johnson, Morgan Wallen en Kelsea Ballerini zijn allemaal genomineerd voor album van het jaar tijdens de ACM Awards 2024, wat sommigen ertoe zou kunnen brengen te denken: “Waar is Beyoncé?”

Het countryalbum van de 32-voudig Grammy-winnaar, Cowboy Carter, heeft hits voortgebracht, bovenaan verschillende Billboard-hitlijsten gestaan ​​en records gebroken sinds de release op 29 maart. Nu de ACM Awards 2024 op 16 mei live werden uitgezonden vanuit Ford Center in The Star in Frisco, Texas, is het begrijpelijk dat je je verward voelt over het gebrek aan nominaties van Beyoncé tijdens de ceremonie.

Volgens een persbericht van de Academy of Country Music liep de deelnameperiode voor het inzenden van werken voor de show van dit jaar van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023, wat betekent dat ‘Cowboy Carter’ van Beyoncé de selectie niet haalde.

Het album komt echter in aanmerking voor de ceremonie van 2025. Volgend jaar zal het album waarschijnlijk een sterke kanshebber zijn. Na de aankondiging van Cowboy Carter tijdens de Super Bowl in februari verdiende de 42-jarige Destiny’s Child-aluin een nummer 1-hit in de Billboard Hot 100 en de Hot Country Songs-hitlijst met ‘Texas Hold’ Em’, waarmee ze de eerste zwarte vrouw was die de bovenste plaats bereiken op een van de landenlijsten van de publicatie.

Na de release van ‘Cowboy Carter’ op 29 maart bereikte het album nummer 1 in de Billboard 200 en maakte Beyoncé de eerste zwarte vrouw die ooit bovenaan de Hot Country Albums-lijst stond. Ze behaalde ook top-10-hits in de Billboard Hot 100 met haar cover van Dolly Parton’s “Jolene” en “II Most Wanted” met Miley Cyrus.

In een verklaring nadat het album uitkwam, sprak Beyoncé over het verkennen van het countrygenre. “Het leuke van muziek maken is dat er geen regels zijn”, zei ze destijds.  “Hoe meer ik de wereld zie evolueren, hoe meer ik een diepere verbinding met zuiverheid voelde.”

error: Kopiëren mag niet!