“Het vinden van een goed betaalde baan is bijna onmogelijk in Suriname”

“Het vinden van een goed betaalde baan is bijna onmogelijk in Suriname”, zegt de 26-jarige Nunzio tegen Dagblad Suriname. Hij geeft aan dat hij enkele jaren terug na de IMEAO te hebben afgerond steeds aan het struggelen is geweest om goed werk in het land te vinden. 

“Toen ik nog op school zat moest ik elke dag in de middaguren in de supermarkt werken om zo de kosten voor de school te kunnen betalen en zo ook mijn moeder thuis te kunnen helpen. Nadat ik klaar was met de middelbare school dacht ik echt dat ik nu ergens beter zou gaan werken en meer zou verdienen. En natuurlijk mezelf opbouwen. Maar dat is niet gelukt en ik heb steeds in verschillende winkels of bedrijven moeten werken. Momenteel werk ik als kassier in een bouwmaterialenzaak”, aldus Nunzio. 

De situatie in het land maakt het voor hem nog moeilijker nu hij steeds meer voor alles moet betalen en zijn werkgever hem geen salarisverhoging kan geven.

De 23-jarige Samantha geeft aan ook moeite te hebben met het vinden van een goede baan nadat zij haar bacheloropleiding economie op de universiteit heeft afgerond. “Ik heb op zoveel plaatsen gesolliciteerd, maar geen enkele reactie gehad. Dus ik ben een maand terug gestart met mijn hobby omzetten in een kleine business waarbij ik als nagelstyliste werk, gezichtsbehandelingen geef en af en toe ook dames opmaak met make-up. Maar dat is meestal voor de bruid bij trouwfeesten. Maar, ik hoop dat ik wel een goed werk vind, zodat ik wat ik heb gestudeerd ook kan gebruiken”, zegt Samantha.

TM

error: Kopiëren mag niet!