Gesprekken bonden en regering over stroomtarieven laten op zich wachten 

De aanvankelijk voor donderdag geplande vervolggesprekken over de stroomtarieven tussen de samenwerkende vakbonden en de regering hebben niet plaatsgevonden. Op het Kabinet van de President had in eerste instantie op 7 mei overleg plaatsgevonden tussen de twee (zie foto). Een deel van de vakbeweging was destijds in actie. De verhoging van de EBS-tarieven was aanleiding daartoe.  Vooral binnen het onderwijs waren deze acties het zwaarst. 

Bij het overleg was overeengekomen dat een technische groep vanuit de vakbonden en de regering de gesprekken zou voortzetten. De resultaten zouden aan de regering worden voorgelegd waarna met de grote groep vakbondsleiders de gesprekken zouden worden gevolgd. Dit werd gemeld door diverse vakbondsleiders waaronder Armand Zunder, woordvoerder van Ravaksur, de Raad van Vakcentrales in Suriname. Ook de Communicatie Dienst Suriname deed melding van het vervolgtraject deze week. 

Echter, de lucht is uit de acties geblazen en de bonden blijken met hun acties geen vuist te kunnen vormen. 

Bij het overleg op het Kabinet van de President waren aanwezig Robby Berenstein (C-47), Errol Snijders (Moederbond), Michael Miskin (CLO), Armand Zunder, Robert Ameerali en Edmund Neus van Ravaksur, Milando Atompai van de Politiebond en de onderwijsbonden waren vertegenwoordigd door Reshma Mangre van de BvL/ALS en Marcelino Nerkust van de FOLS. 

Tijdens het gesprek vorige week werd in een presentatie door Robert Ameerali aangegeven dat de aangepaste tarieven van de EBS veel te hoog zijn. Volgens hem kunnen de prijzen aanzienlijk lager. 

Het is onduidelijk wanneer de gesprekken worden vervolgd. Zowel vanuit de regering als vanuit de bonden is geen melding gedaan van vervolggesprekken, terwijl de verhoogde stroomrekeningen door burgers wel betaald moeten worden. 

error: Kopiëren mag niet!