Het Grammy-winnende album van Ariana Grande stijgt met 6.400% in omzet

Ariana Grande is nog bezig met het promoten van haar meest recente album Eternal Sunshine, dat eerder dit jaar uitkwam. De set was meteen een hit in verschillende Billboard-hitlijsten en bracht haar na een korte pauze terug naar een aantal ranglijsten. Nu die titel het goed blijft doen, verkoopt een van de meest gevierde collecties van de zanger beter dan in lange, lange tijd.

Sweetener staat deze week weer in een aantal Billboard-hitlijsten. De titel werd opnieuw uitgebracht op vinyl en fans van de popzanger haastten zich om een ​​exemplaar op te halen. Ze hielpen de winnares van het Best Pop Vocal Album Grammy aan een aanzienlijk verkoopbedrag, wat genoeg bleek te zijn om het project een soort comeback te bezorgen.

Volgens Luminate verkocht Sweetener de afgelopen trackingweek 4.705 exemplaren. Dat is een goed cijfer voor vrijwel elk album in dit op streaming gerichte tijdperk, laat staan ​​een album dat al jaren uit is en schijnbaar zijn vruchtbare periode heeft genoten. Om dat aantal van 4.705 verkopen in perspectief te plaatsen, is het nuttig om te kijken naar hoe goed (of slecht, zo zouden sommigen zeggen) de titel de week ervoor presteerde. 

Sweetener verkocht slechts 72 exemplaren voordat de vinyleditie weer beschikbaar kwam. Dat is een stijging van ruim 6.400% van het ene frame naar het andere. Kijkend naar het totale verbruik, verplaatste Sweetener 8.209 equivalente eenheden. Dat is een bedrag dat groot genoeg is voor de studio-inspanning om de weg terug naar de Billboard 200 te vinden.

Deze week verschijnt het opnieuw op de ranglijst van de meest geconsumeerde albums in de VS op nummer 184, nadat het ooit bovenaan de lijst stond. Sweetener is ook een van de meest verheven vermeldingen in de Top Album Sales-hitlijst die niet op de laatste lijst stond. Deze keer keert Grande’s Grammy-winnende full-length terug op nummer 13. Het is eerder naar nummer 1 geklommen, net als verschillende van haar full-lengths.

Ook Grande weet met Sweetener een nieuwe hit te scoren op een andere ranglijst. De set debuteert in de Vinyl Albums-hitlijst, omdat al die aankopen van de verzamelbare perzikeditie van de wassen plaat hem naar de top 10 van die ranglijst brachten. Het is nog nooit eerder op deze lijst verschenen, dus de verkopen op dat ene formaat waren duidelijk indrukwekkend.

error: Kopiëren mag niet!