Laat informatiekaart ouders achter bij kleine kinderen in geval van nood

Onlangs werd een zorgwekkend incident aangekaart door een bewoonster die dicht bij een school werkt, waarbij een vijfjarig kind huilend werd aangetroffen op het balkon van haar werkplek. Het bleek dat het kind op school was achtergelaten door de schoolbus. Het kind kende geen familienaam van de ouders, adres of contactgegevens. Bovendien stonden de contactgegevens van de ouders ook nergens in een schrift geschreven. Hierdoor was er geen mogelijkheid om de ouders te traceren.

Uiteindelijk lukte het via de interieurverzorgsters van de school om het schoolhoofd te bereiken, die contact opnam met de ouders. Een ander zorgpunt ontstond toen de verstrekte ouderinformatie niet klopte. Uiteindelijk kwam een juf die het kind meenam.

Dit incident roept een dringend beroep op aan de samenleving, vooral aan ouders, om altijd contactgegevens in een tas van hun kind te plaatsen. Ongeacht waar het kind naartoe gaat, zoals naar school, crèche of een feestje, is dit belangrijk om ergens aan te geven wat de informatie is van de ouders/verzorgers. Het kind moet bereikbaar zijn in geval van nood. Het wordt aangemoedigd dat ouders een kaartje met contactgegevens in de tas van hun kind stoppen. Dit kaartje moet de naam, het adres, het telefoonnummer en eventuele nood contactpersonen bevatten.

Er wordt ook gevraagd aan buschauffeurs om meer aandacht te besteden aan het afzetten en ophalen van kinderen. Er wordt ook gevraagd dat leraren ervoor zorgen dat de contactgegevens van de ouders zijn bijgewerkt. Deze handelingen kunnen helpen bij het voorkomen van soortgelijke gebeurtenissen in de toekomst en de veiligheid van kinderen te waarborgen.

In het buitenland, zoals in de Verenigde Staten, is het achterlaten van ouderinformatie bij jonge kinderen wanneer ze naar school of de crèche gaan, een belangrijke veiligheidsmaatregel. Op de website van Child Care Aware, een organisatie die ouders en verzorgers advies geeft over de veiligheid van kinderen, raden ze aan om een informatiekaart in de tas van het kind te plaatsen met daarop essentiële contactgegevens.

SD

error: Kopiëren mag niet!