Specialisten Diakonessenhuis behandelen geen nieuwe patiënten meer

p1020320_1600x1200_2De specialisten van het Diakonessenhuis behandelen geen nieuwe patiënten meer per donderdag 7 maart. Doordat het huidig bestuur van de ziekeninstelling geen verandering heeft gebracht na de actiebrief van 1 februari, zijn de medici overgegaan tot verscherping van de acties. Op 1 februari had het Medisch Stafbestuur per brief aan het bestuur en directie kenbaar gemaakt de klinische zorg in het Diakonessenhuis progressief terug te draaien. Nadat de medici op de hoogte werden gebracht dat het bestuur niet bereid is op korte termijn verandering in de situatie te brengen, heeft ze besloten om nu geen nieuwe patiënten meer te accepteren zowel voor de kliniek als ook voor de polikliniek. ‘Wij adviseren u om alle nieuwe patiënten naar het AZP, het ’s Lands Hospitaal en het RKZ te verwijzen. Wij vragen u excuses voor het ongemak maar tegelijkertijd ook begrip voor onze situatie’, schrijven de specialisten. Wij hopen op een snelle verandering van zaken waardoor wij u en de patiënt als vanouds weer die service te kunnen bieden welke u van ons gewend bent’, geeft ze mee aan het bestuur.
Het botert al een tijdje niet tussen het Medisch Stafbestuur enerzijds en de directie en Stichtingsbestuur anderzijds. De specialisten typeren de relatie als een een chronisch kwestie geworden die de laatste jaren steeds meer in een vicieuze cirkel is geraakt. Het probleem voor de medische staf is, dat ze eind november 2012 ernstig beledigd is door het stichtingsbestuur in een gedenkboek ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het ziekenhuis. ‘Ze kon het niet na laten de medische staf ernstig te beledigen en dus openbaar voor schut te zetten’, stond in de brief van 1 februari jongstleden.
In een eerdere reactie gaf directeur Rakesh Gangaram Panday te kennen dat hij niet wil onderhandelen met de mes op de keel. Volgens hem zijn er genoeg medici die voor het ziekenhuis willen werken. Hij zei toen dat het niet te merken is dat de specialisten acties voeren in het ziekenhuis. Gangaram Panday kon niet bereikt worden voor een reactie op de nieuwe situatie.

error: Kopiëren mag niet!