Winston Stolk: ‘We gaan een strafzaak maken van deze ongepaste politieoptreden’

De zaak waarbij de politie op zaterdag 2 maart hardhandig heeft opgetreden tegen de uitbaters van Emergency bar en appartementen te Rainville, zal door de eigenaar Winston Stolk niet zo gelaten worden. ‘We hebben bij de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van de politie al een klacht ingediend. Er komt mogelijk een strafzaak in deze kwestie’, zegt Stolk aan Dagblad Suriname. Een speciale eenheid van de politie heeft een inval gepleegd in de zaak van de familie Stolk. Hierbij zijn de gehandicapte zonen van de eigenaar, Burgel en Bjorn Stolk, hardhandig aangepakt. Beelden van de mishandeling zijn vastgelegd door een veiligheidscamera in de zaak. Hieruit blijkt dat de politie onnodig verzet heeft gebruikt tegen twee ongewapende burgers.
Vader Stolk zegt dat het slecht gaat met zijn zonen. ‘Ze zijn getraumatiseerd van het gebeuren’, zegt hij. De gebroeders Stolks zijn sinds 2005 gehandicapt, vanwege betrokkenheid bij een aanrijding in de VS. Een van de zonen was tot 7 maart nog aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Volgens korpschef Hunphrey Tjin Liep Shie had de politie informatie dat er mensensmokkel en prostitutie plaatsvond in deze zaak, die in een zijstraat van de HJ de Vries staat gevestigd is. Tjin Liep Shie zei aan verschillende media dat de beelden een vertekend beeld van gebeurde weergeven. Volgens de korpschef heeft deze zaak ook een historie. ‘De eigenaar heeft tot twee keer toe een hooggeplaatst politiefunctionaris onheus bejegend, toen deze zijn pas aan hem wees. Ze hebben ook fysiek geweld gebruikt tegen hem door de pas weg te slaan.’
Stolk ontkent dat hij dit heeft gedaan. ‘We hebben nooit geweigerd om medewerking te verlenen voor het onderzoek. Maar wat ga je doen als iemand naar thuis bij je komt, je zoon mishandelt en daarna vraagt voor medewerking’, geeft Stolk aan. Tjin Liep Shie zegt dat op de lokatie er 3 illegale Brazilianen zijn aangetroffen. Binnen een week belooft hij meer informatie in deze zaak vrij te geven.

error: Kopiëren mag niet!