Luis Enrique noemt vertrekkende Mbappé een ‘legende’ van PSG

Kylian Mbappé van PSG en Luis Enrique reageren tijdens de Ligue 1 Uber Eats-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Clermont Foot 63 in het Parc des Princes op 6 april 2024 in Parijs, Frankrijk.
Vind de grootste verhalen uit de hele voetbalwereld door onze Top Soccer News-sectie te bezoeken en je te abonneren op pushmeldingen.

Aan de vooravond van zijn laatste thuisduel voor Paris Saint-Germain werd spits Kylian Mbappé zaterdag door coach Luis Enrique geprezen als een ‘clublegende’.

Mbappé bevestigde vrijdag dat hij de Franse kampioen aan het einde van het seizoen zal verlaten, waarbij algemeen wordt verwacht dat Real Madrid zijn volgende bestemming zal zijn.

“Hij is een clublegende, hij heeft alles gegeven voor de club en de club heeft hem ook alles gegeven”, vertelde Luis Enrique op een persconferentie van de 25-jarige die een clubrecord van 255 doelpunten heeft gescoord, waaronder 43 dit seizoen.

Mbappé heeft PSG in februari privé geïnformeerd over zijn voornemen om te vertrekken als zijn contract aan het einde van het huidige seizoen afloopt.

En de Franse aanvaller bracht deze week een videoverklaring uit na de uitschakeling van PSG uit de Champions League, waarin zijn beslissing werd bevestigd.

“Zondag speel ik mijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes”, zei Mbappé.

Luis Enrique zei: “Ik begrijp zijn beslissing. Dit zijn dingen die we al lang weten, iedereen wist het, het verandert niets aan het algemene beeld. PSG zal volgend seizoen sterker zijn.”

Gevraagd naar zijn management van Mbappe, die vaak op de bank zat sinds hij de club op de hoogte bracht van zijn besluit om te vertrekken, hield de Spanjaard vol: “Alle beslissingen werden genomen op basis van wat ik het beste achtte voor het team.”

“Ondanks het feit dat anderen ons vaak als tegenstanders wilden zien, wat Kylian publiekelijk ontkende, is alles wat ik kan zeggen over Kylian als voetballer en als persoon geweldig”, vervolgde hij.

“Hij is een warm persoon, die altijd een glimlach heeft. Ik geef hem 10/10 als persoon en 10/10 als voetballer.”

Op de vraag of er zondag een officieel eerbetoon zal zijn tijdens de laatste wedstrijd van PSG in het Parc des Princes dit seizoen, voegde hij eraan toe: “De vraag is niet aan mij, maar aan de betrokken partijen.”

Mbappé’s aankomst in de hoofdstad als tiener in 2017 kwam nadat hij Monaco aan de landstitel had geholpen.

Nadat hij aanvankelijk uitgeleend werd aan PSG, werd zijn transfersom van 180 miljoen euro – en is dat nog steeds – de op een na grootste in de voetbalgeschiedenis.

Het kwam slechts enkele weken nadat PSG een wereldrecord van 222 miljoen euro betaalde om Neymar over te nemen van Barcelona.

error: Kopiëren mag niet!