25-jarige man negeert beschermingsbevel tegen ex-vriendin (28)

De 28 jarige N.R. heeft op 21 maart aangifte gedaan bij de afdeling Huiselijk Geweld van het Korps Politie Suriname tegen haar 35 jarige ex-vriend G.V.

N.R., die sinds juni 2023 in het bezit is van een beschermingsbevel tegen G.V., had in februari 2024 ook al aangifte tegen G.V. gedaan nadat hij het bevel had overtreden. 

Na zijn straf uit te hebben gezeten, zag hij N.R. op straat en liep haar tegemoet. De vrouw belde meteen de politie, waarna hij de plaats verliet. Een telefonische waarschuwing van de afdeling Huiselijk Geweld mocht niet baten, omdat G.V. daarna via social media berichten naar contacten van de vrouw stuurde en verschillende onwaarheden op Facebook plaatste.

G.V. had toegang tot haar Facebook-account en haar whatsapp contacten en verstuurde persoonlijke gesprekken van haar naar haar contacten. Ook deelde hij hen mee dat zij aids had. Eveneens maakte hij een Facebook-account met haar naam en foto aan en kocht hij ook haar oud mobiel nummer over om haar contacten tot vervelends toe te appen.

V.G werd door de leden van RBT-Paramaribo opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is V.G in verzekering gesteld.

Het onderzoek wordt gedaan door de afdeling Huiselijk geweld Paramaribo Noord-Oost, zo meldt de politie Regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!