Minderjarig kind dood aangetroffen onder luifel bij woning in Para

Politie-afdeling Kapitale Delicten heeft mogelijke suicide in onderzoek

De afdeling Kapitale Delicten heeft een zaak in onderzoek, waarbij een kind dood is aangetroffen onder een luifel buiten een woning op een adres in het district Para. Volgens de moeder en andere naaste familieleden moet het kind zelfmoord hebben gepleegd.

In verband met waarheidsvinding werd woensdag 8 mei C.D., de moeder van het slachtoffer verhoord, die bij haar eerder afgelegde verklaring van zelfdoding blijft. Ook uit een buurtonderzoek en de verklaringen van andere naasten van het slachtoffer zijn geen onregelmatigheden naar voren gekomen. 

Bij de obductie op het lijk van het minderjarig kind donderdag 9 mei kon de doodsoorzaak nog niet worden vastgesteld. Het slachtoffer is  overleden ten gevolge van verstikking veroorzaakt door zuurstofgebrek. De waargenomen striemen op het lichaam van het meisje hebben niet tot de dood geleid.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van het kind afgestaan aan de nabestaanden voor de begrafenis. Het vervolgonderzoek wordt voortgezet, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 10 mei.

error: Kopiëren mag niet!