Minister Amoksi goed gestemd over criminaliteitsaanpak en ziet verbetering

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) zijn plannen van aanpak voor het beheersen van de ernstig verruwde criminaliteit al in uitvoering. Een plan om het drugsbeleid aan te pakken is volgens de bewindsman goedgekeurd en bekrachtigd door de president. De bewindsman deelde ook mee, dat er binnenkort ook een plan van aanpak komt voor de georganiseerde misdaad. 

Tijdens de deze week gehouden regeringsperconferntie sprak de JusPol-minister over verhoogde synchronisatie oftewel afgestemdheid tussen het ministerie van JusPol en het Kabinet van de President. “We zien een positief momentum. We hebben geen berovingen gehad. We laten ons niet ontmoedigen. Het ministerie werkt sterk aan de middelen voorziening. We zetten ons ook in op internationale samenwerking. We gaan ons ook meer inzetten op misdaadpreventie”, sprak Amoksi. 

Hij gaf eerder al aan dat er verhoogde maatregelen worden getroffen. Zo zal er volgens de bewindsman extra gelet worden op wagens met getinte ruiten. De algehele controle is volgens hem opgevoerd. Volgens de bewindsman is de veiligheid in het land een blijvende uitdaging door de uitgestrektheid van het grondgebied. Volgens hem gaan de noodzakelijke acties van de politie gewoon verder: surveillances, roadblocks en controles worden opgevoerd door de politie, aldus de bewindsman.

Amoksi beaamde de volgens hem hechte samenwerking met de Fransen en de Guyanezen. Er wordt samen opgetrokken met manschappen van het Surinaams Nationaal Leger en de Franse Gendarmerie.

“Mensen die denken dat zij onderdak zullen vinden in Suriname, hebben het glad mis. We hebben een goede samenwerking voor wat betreft het uitleveren van verdachten. In de Guyana’s bent u niet veilig”, sprak de minister in klare taal.  

error: Kopiëren mag niet!