De VN-vergadering keurt een resolutie goed die Palestina nieuwe rechten verleent en het lidmaatschap van de VN nieuw leven inblaast.

De Algemene Vergadering van de VN stemde vrijdag met ruime marge voor het verlenen van nieuwe “rechten en privileges” aan Palestina en riep de Veiligheidsraad op om het verzoek van Palestina om het 194e lid van de Verenigde Naties te worden, te heroverwegen.

Het wereldorgaan keurde de door de Arabieren en Palestijnen gesteunde resolutie goed met 143 tegen 9 stemmen en 25 onthoudingen. De Verenigde Staten stemden tegen, samen met Israël, Argentinië, Tsjechië, Hongarije, Micronesië, Nauru, Palau en Papoea-Nieuw-Guinea.

De stemming weerspiegelde de brede mondiale steun voor een volledig lidmaatschap van Palestina in de Verenigde Naties, waarbij veel landen hun verontwaardiging uitten over het escalerende dodental in Gaza en de angst voor een groot Israëlisch offensief in Rafah, een zuidelijke stad waar ongeveer 1,3 miljoen Palestijnen hun toevlucht hebben gezocht. .

Het toonde ook een groeiende steun voor de Palestijnen aan.

error: Kopiëren mag niet!