Ontevreden jeugdtandverzorgers kloppen aan bij VGZ-minister

Om een luisterend oor te vinden voor de vele problemen, toog een groep ontevreden jeugdtandverzorgers (JTV’ers) gisteren naar het ministerie van Volksgezondheid. Volgens de actievoerenden is er een wanverhouding ontstaan tussen het stichtingsbestuur en de personeelsleden. De situatie wordt volgens hen met de dag ondraaglijker. De zekerheid van de personeelsleden is naar hun zeggen te grabbel gegooid vanwege de houding van de leiding.
De JTV’ers geven aan dat de directeur en het stichtingsbestuur een onduidelijk beleid voeren. Er worden veranderingen doorgevoerd binnen de stichting zonder de personeelsleden en de bond te kennen. Giwanie Getrouw van de Bond Personeel Jeugdtandverzorging geeft aan dat het personeel al een paar jaar ontevreden is, omdat het geen beroepsinstantie heeft bij de stichting. Ook is de bond niet gediend van de bezetting van de leiding. De twee hoogste functies worden door drs. Goedhart en zijn partner bekleed. Volgens het bondslid lijkt de stichting meer op een particulier bedrijf. ”Er is totaal geen interventie van het ministerie van Volksgezondheid.’’ Getrouw geeft aan dat de bond onlangs een schrijven heeft gericht aan de bewindsman om de heersende problemen te bespreken, maar er is nooit een reactie gekomen. ”Ook het stichtingsbestuur is aangeschreven, maar men verwijst steeds terug naar de directeur”, zegt Getrouw.
Wat ook kwaad bloed heeft gezet bij de personeelsleden is dat de leiding heeft besloten om veranderingen door te voeren binnen het onderwijs zonder in overleg te zijn getreden met de bond en de personeelsleden. Een kwalijke uitspraak van de leiding is dat het onderwijskorps niet goed functioneert. Het docentenkorps is hier totaal niet mee eens, omdat men in het afgelopen jaar wel degelijk een aantal JTVérs heeft afgeleverd. Ook is er een nieuw organogram in de maak, zonder de mensen daarvan in kennis te hebben gesteld.
Ronald Hooghart, voorzitter CLO, voegde zich later bij de groep. Hij wilde ook ‘naar boven’ om samen met de bond met de minister van gedachten te wisselen, maar werd voor de ingang tegengehouden. De handeling van de veiligheidsman zette kwaad bloed bij Hooghart. Heel woest gaf hij aan dat hij naar binnen ging en dat niemand hem kon tegenhouden. Na dit gezegd te hebben voegde hij de daad bij het woord. Na het gesprek met minister Michel Blokland keerde hij tevreden terug. Volgens hem hebben zij een goed gesprek gehad met de bewindsman. Minister Blokland heeft aangegeven aandacht te hebben voor de situatie.

error: Kopiëren mag niet!